WRT54G V5 cfe.bin needed badly with My MAC

Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware
Author Message
Camm
DD-WRT Novice


Joined: 05 Dec 2008
Posts: 3

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 20:28    Post subject: WRT54G V5 cfe.bin needed badly with My MAC Reply with quote
Could someone here please build Me a cfe.bin with My MAC address? I can't seem to build one for the life of Me.... pm Me and I'll give MAC..
Thank You soo much
Sponsor
Shawn360
DD-WRT Guru


Joined: 26 Jul 2008
Posts: 1237

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 20:34    Post subject: Reply with quote
SKYNET CFE Builder tool
http://www.wlan-skynet.de/download/skynet_repairkit_1.3_setup.exe

Use Bootloader Creator to create cfe for your router.
Download install and do a online update before you create the cfe.
select your router and version from the drop down list.

Use the DD-WRT firmware for tftp not the Linksys.


Last edited by Shawn360 on Fri Dec 05, 2008 20:36; edited 1 time in total
Donny
DD-WRT Guru


Joined: 13 Nov 2008
Posts: 5266
Location: CENTRAL Midnowhere

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 20:36    Post subject: Reply with quote
There is a generic one with a 40.00.00.00.01 MAC address in the CFE collection project sticky. You might have to hex edit your MAC into it, and then upload it with a jtag.

There is a way to do this with VXprep/custom killer?, if you haven't already done the vxkiller

_________________
Warning: I'm "out of my element!"
http://www.youtube.com/watch?v=MjYJ7zZ9BRw&NR=1

Peacock Thread Sticky- Just read it! (Anyone using SP1 will be taken out back and shot)
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=51486
Camm
DD-WRT Novice


Joined: 05 Dec 2008
Posts: 3

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 20:39    Post subject: Right Choice for V5 ? Reply with quote
under skynet builder, the only choice I see for WRT54G V5 is (Linux)... do I want that? cause I thought v5 had vmware and not Linux...
Donny
DD-WRT Guru


Joined: 13 Nov 2008
Posts: 5266
Location: CENTRAL Midnowhere

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 20:52    Post subject: Reply with quote
CFE is linux. VX is not, which is why you have to kill it before putting dd-wrt on it.

I have heard the skynet cfes are problematic. Of course, one often doesn't hear if it DOES work.

There is a CFE for that router in the CFE collection sticky....all you have to do is download it and do a hex edit on the mac address.

_________________
Warning: I'm "out of my element!"
http://www.youtube.com/watch?v=MjYJ7zZ9BRw&NR=1

Peacock Thread Sticky- Just read it! (Anyone using SP1 will be taken out back and shot)
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=51486
Camm
DD-WRT Novice


Joined: 05 Dec 2008
Posts: 3

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 20:56    Post subject: Lost Reply with quote
Welp, I have no clue on Hexediting..... what I thought would be a simple upgrade turns out to be a "buy a jtag" and "flash a few million times" escapade... weee, what fun.. not really
Donny
DD-WRT Guru


Joined: 13 Nov 2008
Posts: 5266
Location: CENTRAL Midnowhere

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 21:01    Post subject: Reply with quote
You can always use the cfe in the cfe collection project sticky, and then use a startup script to use your own Mac address. Works great. Write the script in the command gui and click save on startup and you are done.
_________________
Warning: I'm "out of my element!"
http://www.youtube.com/watch?v=MjYJ7zZ9BRw&NR=1

Peacock Thread Sticky- Just read it! (Anyone using SP1 will be taken out back and shot)
http://www.dd-wrt.com/phpBB2/viewtopic.php?t=51486
cwarky
DD-WRT User


Joined: 20 May 2008
Posts: 68
Location: Iasi, RO

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 21:59    Post subject: Reply with quote
OFF TOPIC:
Quote:
CFE is linux.
Since when? :shock:

ON TOPIC : pm redhawk0 he will help you.
redhawk0
DD-WRT Guru


Joined: 04 Jan 2007
Posts: 10914
Location: Wherever the wind blows- North America

PostPosted: Fri Dec 05, 2008 22:22    Post subject: Reply with quote
Camm...Check you PM...

I am on a deer hunt for the next week...my availability for support will be limited.

redhawk

_________________
I currently test dd-wrt on Asus, Buffalo, Linksys, and Netgear. Too many to list.

Looking for more test units (newer models) for the project...got a brick?...PM me to make a donation. (USA) A donation is not a debricking service....it is a way to "Give back" to the dd-wrt project.

I do NOT provide personal assistance through chat or phone....so please don't ask.
Display posts from previous:    Page 1 of 1
Post new topic   Reply to topic    DD-WRT Forum Forum Index -> Broadcom SoC based Hardware All times are GMT

Navigation

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum